Gratisvisning av Girl

Som oppvarming til årets festival viser vi Girl av Lukas Dhont under Oslo Kulturnatt, årets mest prisvinnende film i Cannes.

Oslo Kulturnatt arrangeres over hele byen fredag 14. september og visningen av Girl er helt gratis. Hent din gratisbillett i billettluka på Cinemateket i Oslo fra kl. 10. Filmen starter presis kl. 19.00 med norsk tekst.

Tenårene er en turbulent tid fylt av usikkerhet og mestringspress. Dette  føler også 15 år gamle Lara på. Hun er trans og har én stor drøm i  livet: Å bli ballerina. Sammen med faren og hennes yngre bror flytter  hun til en ny by for å studere ved et av Belgias mest prestisjefylte  danseakademier. I motsetning til andre filmer som håndterer  transtematikk i tenårene, den mest kjente av disse Boys Don’t Cry, kommer ikke konflikten i Girl fra omgivelsene og menneskene rundt Lara, men heller fra interne konflikter.

Regissør Lukas Dhont har lagd en utrolig imponerende debutfilm og Girl mottok strålende kritikker da den hadde premiere i Cannes tidligere  i år. Victor Polster, som virkelig gjør en av årets beste  skuespillerprestasjoner, mottok den prestisjetunge prisen for beste  skuespiller i Un Certain Regard-programmet på festivalen.  

Regi: Lukas Dhont
Varighet: 1t 45min
Land, år: Belgia, 2018
Sal: Tancred, Cinemateket i Oslo

Filmen vises også onsdag 19. september kl. 20 under Oslo/Fusion. Les mer, se trailer og kjøp billetter til visningen her.


BLIKKs Publikumspris

  • Av Ada Moe Fause    25.09.2018

Stemmene har blitt telt opp og dommen er klar. Her er årets publikumsvinnere.

The Jury Winners

  • Av Ada Moe Fause    25.09.2018

See which films who won Best Short Film, Best Documentary, Best Queer Youth Film and Best Feature Film.

Dagens høydepunkter søndag

  • Av Ada Moe Fause    23.09.2018

Årets siste festivaldag er full av fantastiske filmer du ikke kan gå glipp av. Her er noen høydepunkter på dagens program.